XIII. školní ples v odlesku zlata

06.04.2015 17:52

XIII. školní ples v odlesku zlata

            Když připravujete oslavu pro dva, zabere vám to maximálně dvě tři hodiny, a to už je něco! Když chystáte ples pro asi tři sta lidí, za měsíc to nezvládnete, a navíc musíte oslovit spoustu lidiček; a ti vám s tím pomůžou -  jen tak ze srdce. A za to jim vřele děkuji.

            Jak již zmíněno v nadpise, tentokrát usedla na trůn plesových barev zlatá, ovšem pod nadvládou fialové. Z jejich kombinací vytvořila paní učitelka Pluskalová překrásnou výzdobu ve formě famózních škrabošek, ty se na nás smály celý dlouhý večer. Díky.

            Dobrou zábavu nám toho dne šestého února 2015 umožnila štarnovská skupina Sirius, jež je složena taktéž skoro celá z učitelů. Výborně si rozuměli se štěpánovským publikem, a tak jsme se společně dokázali téměř šest hodin v kuse naplno bavit. Těším se na další spolupráci!

            Ples zahájila hudební formace naší základní školy Štěp. Připravili si čtyři písně vhodné pro tuto příležitost, například „Slavíci z Madridu“ a další songy aktuálně hrající v českých rádiích. Moře díků patří zejména rodičům všech účinkujících, neboť s námi nemohli zůstat a vychutnat si tak skvělou zábavu.

             Nemohu nezmínit předtančení různých žánrů. Po vstupu „skupiny večera“ Sirius nás oslovili svým ladným tancem nejmladší členové tanečního klubu OLYMP David Bureš se svou partnerkou Eliškou Tiefenbachovou. Parketem proletěli jako smršť v rytmu waltzu, quickstepu, polky, samby, cha-chy a jivu. I když jsou ještě oba žáky prvního stupně, jejich výkon odpovídal spíše profesionálům. Po půl hodině volné zábavy je vystřídali jejich starší kolegové z téže taneční školy Jakub Soušek a Kateřina Oherová. Ukázali nám skvěle provedený kubánský tanec cha – chu  a  brazilský tanec sambu. Kdekdo jim záviděl jejich umění. V posledním čísle taneční exhibice nás uchvátila „dancerka“ Deny, jež nás uvedla v úžas svými baletními kreacemi na hudbu aktuálních interpretů. Všichni zaslouží obrovskou pochvalu!

            O skvělé jídlo a pití se každou minutou akce staral odborný personál obou barů, horního i dolního. K dispozici bylo jídlo a pití všech chutí. Všem zúčastněným opět děkuji, má radost z veselí degustátorů nezná mezí.

            Co by to bylo za ples, kdyby neobsahoval tombolu. A letos se povedla až nad očekávání! Každý třetí ze čtyř losů něco získal. Všem sponzorům patří obrovský dík, taktéž paní zástupkyni a panu školníkovi, kteří mi pomohli po půlnoci „velkou“ tombolu uvádět, a paní učitelce Šupíkové, která celý měsíc dohlížela, aby se žádný dar neztratil, nebo se na něj nezapomnělo.

            Přece jen, ples skýtá i mnohé prohřešky všech „dříve unavených“. O to, aby vše proběhlo v pořádku a bez problémů se opět postarala naše uniformovaná ochranka, a sice dobrovolní hasiči. Z jejich perfektně odvedené práce mám opět velikou radost. Těší mě, že existují lidé, na které je bez okolků spoleh. Jsem hrdá, že patříme do stejné vesnice. Díky.

            Dle ohlasů se letošní školní ples nadmíru povedl. Proto si troufám říct, že kdyby všichni oslovení šli do toho se mnou příští rok znova, nebála bych se a odpověděla bych: „ Tak do toho jdem!“.

                                                                                                                                  Mgr. Adriana Hejníčková