ŠTĚP V ŠANTOVCE 2013

02.01.2014 10:45

Štěp a Pelčata ovládli vánoční Šantovku

         Cukroví jsme napekli, vánočně byt nazdobili a navíc vánoční atmosféru vytvořili. Tak by se dal shrnout poslední „fofr“ týden ve Štěpu a v Pelčatech.

         Jednadvacátého prosince jsme ještě zajeli na náš poslední koncert v tomto roce – do Šantovky. Nemohli jsme si totiž nechat ujít příležitost reprezentovat naši milovanou školu a obec.

         Od 17:00 patřilo pódium Pelčatům a Pelčátkům, jež vykouzlili vánoční atmosféru svými chrámovými i lidovými zpěvy. Ke konci svého vystoupení vyzvala paní učitelka a sbormistryně Pelcová „svého bratra“ - Štěp, jak řekla, aby jim s posledními dvěma písněmi pomohl, a tak závěr patřil všem hláskům obou souborů s doprovodem kláves a kytary.

         V 18:00 přišel na scénu Štěp se svými čtyřmi kytarami a houfem žáčků zpěváčků. Svým folkrockovým zpracováním lidových koled roztančil nejednoho kolemjdoucího. Na oplátku vybídla paní učitelka a šéfka formace Štěp Hejníčková Pelčata ke společnému ukončení prezentace obou sborů. Následně pak zahrály a zazpívaly písně To k Vánocům patří a Rolničky, které byly absolutním vyvrcholením jejich vzájemné spolupráce v roce 2013.

         Závěrem bych chtěla poděkovat všem žákům ZŠ Štěpánov a jejich rodičům za jejich ochotu přijet do Olomouce a podpořit tak činnost Štěpánovských; zejména pak Honzovi Hřivnovi z 9. A a Pepovi Součkovi z 8. B, kteří dělají Štěpu i Pelčatům technickou podporu, tedy nazvučení koncertů a video i fotodokumentaci.