Děti ze štěpánovské ZŠ prožily „ne“skutečné vánoční turné se skupinou Štěp

31.12.2014 13:51

            Vše vlastně začalo už patnáctého listopadu, kdy členové skupiny Štěp nocovali ve škole, aby se důkladně připravili na vánoční koncerty, které měli již nasmlouvány. A protože chtěli reprezentovat svou základní školu co nejlépe, a to v Olomouci, ve Šternberku i v samotném Štěpánově, dali si na repertoáru velmi záležet.

            Třicátého listopadu, tedy první adventní neděli, odstartovali své turné účastí na rozsvěcování vánočního stromu ve Štěpánově. Bylo fajn, že děvčata a kluci ze Štěpu tam nevystupovali sami; neboť s prvním koncertem přichází největší tréma, která vzhledem k množství vystupujících nebyla zde tak velká. Jejich vstup se myslím povedl, a tak se naši starší školáci nemuseli bát dalších tentokrát však zcela vlastních koncertů.

            Třetí adventní neděli zazářili v olomoucké Šantovce. Tady zpívali už vloni. Přesto světla reflektorů, upínající své kužely na naše zpěváčky, nenechali jemnou nervozitu spát. Zvládli to bez problémů, vše vyšlo, jak mělo. Za odměnu dostali všichni drobný dárek a sladkosti.

            Hned další den bylo domluveno potěšit také štěpánovské občany. Využili k tomu překrásné prostory odsvěceného kostela svaté Barbory ve Štěpánově. Tady bylo potřeba zajistit také zvukovou aparaturu z naší základní školy; na ostatních koncertech skupinu zvučeli profesionální zvukaři. Naštěstí patří ke Štěpu i pár „ne“zpěváků, kteří pomáhají. Za všechny musím poděkovat tomu nejobětavějšímu, jenž ze všech vystoupení pořídil také fotografie, našemu zlatíčku Josefu Součkovi.

            Poslední adventní neděli rozezpíval Štěp náměstí ve Šternberku. Atmosféra byla kouzelná, neboť ve světélkující tmě náměstí naplno svítilo jen pódium se skupinou Štěp. Musím říct, že tady moji žáčci neměli už vůbec trému, moc si to užili, po koncertu také společně s dětským punčem, který dostali všichni jako součást honoráře.

            Všem svým dětem ze skupiny z celého srdce děkuji za jejich skvělé výkony, výdrž a zejména čas, kterého je zrovinka před vánočními svátky málo. Také jejich rodiče si zaslouží obrovskou pochvalu, vzhledem k věku dětí totiž museli všude s námi. Přeji nám všem, abychom i v příštím roce podali alespoň tak dobré výkony jako letos, ale především, abychom se měli všichni tak rádi, jak se máme, Štěp je totiž jedna velká zpívající rodina, což dokázala například i na společném výletě ve vánočním Krakově.

            Vše dobré v roce 2015 přeje hudební skupina Štěp, za všechny ta, co to všechno spískala - paní učitelka Adriana Hejníčková.

(pro více informací nebo fotografií navštivte naše webové stránky: www.skupinastep.webnode.cz)